Het verhaal van de Vacherin Mont d’Or doet de fondue al anders smaken. Het is ook nog eens heel makkelijk klaar te maken. Vooral de oven doet het werk als je dit recept gebruikt.
Bereidingstijd ongeveer 30 minuten
Verwijder het folie van de kaas. Wikkel het doosje in aluminiumfolie. Maak met het mes sneetjes in de bovenkant van de korst. Snijd 2 teentjes knof- look in kleine stukjes en stop deze in vde sneetjes van de korst. Top de kaas af met een deciliter wijn. Zet de kaas voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). De korst van het kaasje komt naar boven en wordt bruin en knapperig. De kaas zal zich vermengen met de wijn en versmelt tot een heerlijke fondue. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klaar om opgegeten te worden!
Bij ons bestel je makkelijk en snel de Vacherin Mont d’Or online. Tip van Pieter: dit kaasje is heel lang houdbaar. Leg er eentje donker en koel weg (bijvoorbeeld in de kelder). Dan heb je altijd wat lekkers achter de hand als er familie of vrienden komen eten.