voor 8 personen
Ingrediënten:
150 gram Daalder Gerijpte Geitenkaas
100 gram Daalder Klassiek, geraspt
1 kg verse spinazie
1 theelepel plantaardige olie voor het invetten
2 eieren
200 ml room
4-6 plakjes dun gesneden bacon
zout en peper naar smaak Voor het deeg
75 gram bloem
0,25 theelepel zout
60 gram koude boter
25 ml waterBenodigdheden: Quichevorm
Bereiding
Maak het deeg door bloem en zout te mengen, boter klein te snijden, te kneden en water beetje bij beetje toe te voegen. Kneed tot een bal en laat het deeg in een plastic zak min 30 minuten rusten in de koeling. Vet de quichevorm in en bekleed met het quichedeeg en laat nog eens 30 minuten rusten. Prik wat gaatjes in het deeg.
De oven voorverwarmen op 180°C. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de spinazie in een laagje kokend water snel slinken. Giet de groente af en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn. Klop de eieren los in een grote kom. Roer de room, zout, peper en spinazie erdoor. Leg de plakjes bacon op het deeg in de vorm. Giet het eimengsel over het deeg en bedek de bovenkant met plakjes geitenkaas. Strooi de geraspte Daalder Klassiek erover. Bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.
Bestel hier de kazen die verwerkt zijn in dit recept: