Boerenkaas uit Nederland heeft een speciale smaak. Het is misschien wat zoetig te noemen met een hele volle smaak. Dit is perfect voor een goede kaasfondue. Een keer wat anders toch dan die Zwitserse? Om het gezellig te maken met familie en vrienden.
Recept is voor vier personen
Bereidingstijd ongeveer 30 minuten
Begin met het voorverwarmen van de fonduepan. De fondue maak je klaar in een andere pan. De basis van kaasfondue is kaas en droge witte wijn.
Wrijf de bodem van de pan in met een gehalveerd teentje knoflook. Rasp de kaas met een kaasrasp of in de keukenmachine. Zet de pan op laag vuur en warm de wijn op tot het kookpunt. Voeg de kaas geleidelijk toe aan de wijn. Roer met een houten pollepel net zolang totdat de kaas gesmolten is. Bind de fondue met het papje aardappelzetmeel of maizena samen met 2 eetlepels Kirsch. Roer totdat de fondue begint te binden. Giet de boerenkaas fondue in een voorverwarmde fonduepan en voilà!
Wij hebben de lekkere Hollandse kaasfondue voor je samengesteld. Een goede balans tussen smaken. De kaas in dit pakket is voor vier personen.