Wij staan de hele week door op markten/standplaatsen met prachtige producten. Bekijk hier het overzicht 

Boer'n Trots Geit Honing Komijn
Omschrijving

Tijdens de bereiding van deze geitenkaas worden honing en komijn toegevoegd aan de wrongel. De kaas is romig en smaakt kruidig en iets zoet. Heerlijk op een kaasplankje of op een boterham!


Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Daarna wordt de kaas traditioneel gerijpt op houten planken. Door de honing smaken de kazen iets zoet.


Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen, hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas. De koeien kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of te warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht... Oet Twente.

Boer'n Trots Geit Honing Komijn

Boer'n Trots Geit komijn met Honingkorst

Kies een gewicht
€ 14,15
500 gram
Boer'n Trots Geit Honing Komijn is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Geit
Ja