Wij staan de hele week door op markten/standplaatsen met prachtige producten. Bekijk hier het overzicht 

Omschrijving

De reblochon is een Franse kaas, een gewassenkorstkaas. De kaas wordt geproduceerd in Haute-Savoie, het Alpengebied in Frankrijk bezuiden Genève en het meer van Genève.

De reblochon stamt uit de 13e eeuw. De geschiedenis van de naam van de kaas ligt in het feit dat in die tijd de alpenboer een proportioneel deel van zijn melk moest afstaan aan de eigenaar van de weide. Wanneer de eigenaar kwam, dan werd het vee niet volledig gemolken. Na inlevering van de verplichte hoeveelheid en na het vertrek van de controleurs werd het vee opnieuw gemolken (reblocher) en van die melk werd de reblochon gemaakt.

Lees meer over de Roblochon op Wikipedia. Het is een fascinerend verhaal!

Zo maak je het klaar

We hebben een mooi recept voor je samengesteld. Zo kun je zelf makkelijk en snel een fondue met Reblochon op tafel zetten. Bekijk hier het recept 

Tip van Pieter

Kaasfondue met Reblochon is echt een plaatje op tafel. Let wel op dat deze fondue heel goed vult. Het is aan te raden om het te combineren met andere gerechten. Gebruik voor het brood het beste brood wat je kunt krijgen. Als alles op is kun je namelijk ook de korst van het brood met de ingetrokken kaas eten. Heerlijk!

Reblochon

Heb je wel eens fondue uit een uitgehold brood gezien? Plaatje hè? Dat is fondue met Reblochon.

€ 14,50